För att hitta en bostad på Östermalm kan man kontakta en erfaren mäklare som har koll på området. Förhoppningsvis har man snart hittat sin nya härliga lya.  

När man känner att det är dags att byta bostad så är det bra att fundera på vad man vill ha istället. Vad är anledningen till en flytt? För en del kan det vara ett nytt jobb och dess pendlingsväg. Andra får en förändrad familjesituation, kanske är man på gång att få barn. Det kan också vara en separation och plötsligt har man inte behov av en större bostad längre.

Att flytta kan vara en livsstilsförändring som man känner att man behöver. En flytt kan gå från grannbostaden eller över hela Sverige. Det finns precis lika många skäl till flytt som det finns flyttar. Detta gör ju att oavsett om det är en bra eller dålig bostadsmarknad finns det alltid bostäder som säljs. Ena veckan är det köparens marknad och nästa vecka är det säljarens marknad.

Mäklare för både köpare och säljare

Mitt emellan köparen och säljaren finns mäklaren. Det är mäklaren som ska se till att affären blir bra för båda parter. En mäklare ska se till att en bostad läggs ut till marknadspris. Det kan också vara så att en mäklare kan stoppa en budgivning om den drar iväg för mycket.

Det är dock ytterst sällan det händer, men mäklaren ska göra så att affären blir bra för alla parter. Både säljare och köpare får hjälp med bland annat de juridiska dokumenten i affären. Mäklaren kan komma med rådgivning och se till att man får rätt blanketter till bland annat Skatteverket.

Mäklare med lokalkännedom på Östermalm

Letar man bostad på exempelvis Östermalm i Stockholm så är det bra att kontakta en mäklare på Östermalm med stor kunskap om området. Har man tur kan man hamna i en förturskö och få komma på förhandsvisning. Det spelar ingen roll om det är kris på bostadsmarknaden, attraktiva bostäder hittar alltid en ny ägare.

Många gånger går de mest attraktiva bostäderna via förturskön. På så sätt når de egentligen aldrig ut på den öppna marknaden, utan är sålda innan dess. Många gånger tycker både säljare och köpare att det är skönt att slippa den hetsen och fixa bostadsaffären på ett enklare sätt.