Hur kan man möta vintern på bästa sätt i Stockholm? Många såg att fjolårets vinter skapade problem. Elpriset steg på ett radikalt sätt och regeringen tvingades som en följd av detta också skapa speciella stödpaket för villaägare i södra Sverige. Det är inte något man kan räkna med varje år och istället så är det läge att söka andra vägar för att aktivt sänka de egna kostnaderna.

Har du möjlighet och ekonomiska muskler för att byta energikälla och använda exempelvis bergvärme så är detta ett bra steg att ta. Samma sak om du upptäcker att din villa i Stockholm har ett energiläckage där den varma luften försvinner rakt ut i det tomma intet. Genom att tilläggsisolera så kan du skapa både en behagligare inomhustemperatur och samtidigt också få en lägre kostnad för uppvärmning genom att du inte eldar för kråkorna.

Ved fungerar som ett bra komplement

Även de små insatserna kan emellertid göra skillnad och bära frukt. Har du möjlighet att elda inomhus så är ved i Stockholm ett både effektivt och enkelt sätt att kapa topparna på en dyr elräkning. Att beställa billig ved i Stockholm, elda i den egna eldstaden och göra detta oftare än bara vid mer speciella tillfällen gör att du också kan skapa både en jämn och skön värme i hemmet. Det gör skillnad i det långa loppet. Beställa billig ved i Stockholm alltså, men hur och vad ska man tänka på? Här nedan kommer några tips:

  • Björkved. Välj björkved i samband med att du beställer ved i Stockholm. Den har bättre brinntid, den brinner tyst och den brinner med en minimal rökutveckling. Ett tips är att du ser till att beställa tumlad ved. Det innebär att du slipper en massa skräp på golvet varje gång du tar ett trä ur påsen.
  • Direkt till dörren. Beställer du ved från rätt företag så är det fri leverans direkt till din dörr – inom 48 timmar från att du lagt din order. Kolla upp företagen som säljer ved innan!
  • Rätt fuktighet. Viktigt är att den ved du beställer håller rätt fukthalt. Det gör att den brinner effektivare och ger en bättre, långvarig värme i ditt hem.