Ska du köpa eller sälja hus i Stockholm är det vettigt att först göra en husbesiktning. Genom en besiktning kan fel som du inte sett innan upptäckas och du besparas otrevliga överraskningar.

Oavsett om du planerar köpa eller sälja ett hus kan det vara en god idé att låta göra en husbesiktning. Det finns många exempel på brister och fel som är svåra att upptäcka för en lekman. Även om man tycker att man kontrollerat noggrant kan sådant som fukt, mögel och röta som inte är uppenbart gå en förbi om man inte har erfarenheten och kunskapen för att kunna se sådant.
Är du köpare och en husbesiktning inte gjorts kan det vara bra att beställa en. På så sätt kan du bespara dig själv obehagliga överraskningar efter att köpet gått igenom. Låter du göra en husbesiktning i Stockholm vet du på förhand vad som kan komma att behöva åtgärdas.

Ett hus som är besiktigat är lättare att sälja till ett bra pris

Är du säljare kan en husbesiktning öka dina chanser att få ditt hus sålt till ett bra pris. Att köpa ett besiktigat hus kan kännas tryggare än att köpa ett obesiktigat eftersom köparen vet vad hen får och vad hen kan vänta sig framöver.
En husbesiktning kan även vara en trygghet för dig som säljare eftersom du då vet precis vad du lämnar över. En ytterligare trygghet kan du få genom att i samband med besiktningen teckna en dolda fel-försäkring som ersätter dolda fel i 10 år efter ägarbytet.