Behöver ni skyddande stängsel för era djur? Eller måste ni kanske stängsla in industritomten? Här kommer några tips för er som letar efter ett bra stängsel.

Stängsel är ofta till för att skydda och hålla obehöriga ute. För en lantbrukare kan det vara att skydda får och andra djur från lösspringande hundar eller vargar, genom att förhindra att de tar sig in i hagen. Samtidigt ser stängslet till att de egna djuren också håller sig inom sitt område.

För ett företag eller en industri är det ofta viktigt att hålla obehöriga ute från området för att de inte ska komma till skada. Men det kan också finnas värdefulla maskiner och annat som man vill skydda. Viktigt när man väljer stängsel är därför att utgå från varför man vill sätta upp ett stängsel och vad det är man vill skydda.

Stängsel måste också servas och underhållas

Det finns ett stort utbud av olika typer av stängsel på marknaden. Några av de stängsel som finns är exempelvis elstängsel, pallisadstängsel, panelstängsel och fältverk. Viktigt när man sätter upp stängsel är förstås att de monteras korrekt, annars kommer de inte skydda som de ska. De företag som säljer stängsel kan även hjälpa till med montering.

Ett stängsel utsätts ofta för hårda påfrestningar och man måste därför också regelbundet kontrollera och serva det. Därför kan det vara klokt att köpa stängsel av ett företag som även utför service och underhåll. Då kan man vara säker på att man alltid har ett väl fungerande stängsel, vilket skapar trygghet.