Vill du lägga marksten på garageuppfarten eller uteplatsen? Det finns stenläggare i Stockholm som åtar sig både små och stora uppdrag. Här är några tips.

Marksten höjer intrycket och får hela huset att se snyggt och välskött ut. Inte sällan bidrar det till att höja värdet på huset. Utbudet av marksten är dessutom stort vilket gör att det är lätt att hitta en sten eller platta som passar perfekt. Med sten kan man även bygga upphöjningar, odlingsbäddar, trappor och murar. Möjligheterna är nästintill oändliga.

Men för att resultatet ska bli hållbart krävs det en skicklig stenläggare som inte slarvar med markarbetet. Underlaget som man lägger stenen på måste vara hårt, fast och väldränerat. Därför måste man först gräva bort matjord och stenar för att sedan fylla på med sand som man packar till en hård jämn yta.

Jämför priser mellan olika stenläggare

Vill man anlita en stenläggare i Stockholm kan det vara bra att först jämföra priser genom att ta in offerter. Men innan man kontaktar några olika stenläggare är det en fördel att veta hur man vill att slutresultatet ska bli. Utbudet av olika typer av marksten är stort och det går även att lägga sten i olika mönster.

Behöver man inspiration kan man ofta hitta det på nätet och på olika stenläggares hemsidor. Det är viktigt att man anlitar en stenläggare som är erfaren och som väl känner till de väderförhållanden som råder i Sverige. Be därför om referenser från tidigare kunder och kontrollera dessa.