Har er förening hemskt höga elkostnader? Då kan solceller för BRF vara en bra lösning. Energikostnaderna blir lägre men fastighetens värde ökar också.

Som bostadsrättsförening har man ofta väldigt bra förutsättningar att själv kunna producera mycket av den el man behöver. Ju större takytor man har, desto fler solceller får man plats med. I framtiden kommer vårt elbehov dessutom öka ytterligare med smarta hem och elbilar. Att då som bostadsrättsförening montera solceller på taket är en bra investering på flera sätt.

Man bidrar till den gröna omställningen men bostadsrättsföreningen blir också mer populär och fastighetsvärdet ökar. Det överskott av el som man kommer att få kan man också sälja till det fasta elnätet och på så vis även tjäna pengar. Då känns det inte lika betungande att behöva köpa el under vissa dagar under vinterhalvåret och energikostnaden sänks avsevärt.

Viktigt att man jämför olika solceller och märken för sin BRF

Är man intresserad av solceller för BRF kan det vara klokt att ta kontakt med några olika företag som säljer och monterar solceller. Många av dem erbjuder kostnadsfritt hembesök med offert. Då tittar man på takytan och beräknar hur många solceller som får plats och hur mycket el de kan tänkas producera per år. Många gånger måste man också bygga ut elsystemet för att installationen ska bli säker.

Nuförtiden finns det flera olika märken att välja mellan med varierande priser och kvalitet. Det kan därför vara bra att också göra lite research och kanske även höra av sig till någon BRF som redan har installerat solceller och fråga om råd.