Uppdaterad: 14 januari 2021

Många som funderar på att köpa hus oroar sig för att de inte har tillräckligt med praktiska kunskaper kring hur man sköter ett hus. Det är så mycket att tänka på mellan golv och tak, och en mängd olika områden man ska hålla reda på. De flesta oroar sig dock i onödan.

Om vi tar golven i ett hus som ett exempel. Måste man verkligen vara kunnig på allt inom golv för att kunna ta hand om dem? Självklart inte, åtminstone inte när du först köper ett hus. Därefter kan du läsa på, lära dig det du tycker verkar hyfsat görbart, och sedan ta hjälp av en bra golvfirma för resten.

Det finns många bra firmor i Stockholm som erbjuder hjälp med allt inom golv, från golvläggning till golvslipning och olika typer av golvbehandlingar. Genom att anlita proffs får du ett gediget arbete utfört, som höjer värdet på huset och förvandlar kostnaden för den professionella hjälpen till en investering i huset.

Gäller det mesta på huset

Detsamma kan sägas för det mesta som behöver fixas i ett hus. Man kan redan när man letar hus titta på det renoveringsbehov som finns och välja objekt utifrån det. Ser golven slitna ut, ger värmepannan ifrån sig underliga ljud? Om du pratar med mäklaren så kan denne ge dig en fingervisning om akuta renoveringsbehov, och genom att anlita en besiktningsman så kan du få svart på vitt på vad som behöver göras.

När det gäller renovering är det viktigaste att vara ärlig mot sig själv. Att ge sig in projekt som man inte behärskar kan göra att renoveringen kanske aldrig blir klar och att mycket pengar slösas i onödan. Om renoveringsbehovet är stort och du känner att det är mer än vad du klarar av så kan du antingen leta efter ett annat hus eller fundera på att låna lite extra pengar och ta hjälp av proffs för att renovera exempelvis golven. Det brukar i slutändan betala sig.

Allt inom golv i Stockholm

Vill du renovera dina golv så ska du hitta en golvfirma som just erbjuder allt inom golv. Vissa golvfirmor specialiserar sig till exempel enbart på golvslipning eller golvläggning, men det finns golvfirmor i Stockholm som har en bred kompetens och kan utföra allt från läggning till slipning och ytbehandling. Genom att anlita proffs för att fixa golven så blir de hållbara och snygga och en bra grund för det fortsatta renoveringsarbetet i huset.

Alternativet är att plugga på om golvslipning, sliptekniker för olika träslag, vilken ytbehandling som ger bäst resultat för just dina golv och så vidare. Du kan hyra en golvslipningsmaskin och öva på en bit golv i ett mer undanskymt rum, tills du känner att du är redo att ta dig an parketten i vardagsrummet. Vill du ha ett perfekt resultat rekommenderar vi dock att du anlitar proffs. Det gäller inte bara golven utan allt som måste renoveras i ditt nya hus.