Att måla om några väggar kan verka som en enkel uppgift, men som många har upptäckt är det betydligt svårare än man tror. En målare i Södermanland kan vittna om detta efter att ha fått rädda många projekt som gått snett. I den här artikeln ska vi följa med Anders, en Södermanlandsbo som bestämde sig för att ge sig i kast med måleriarbetet på egen hand.

Hallen i Anders hem behövde få lite ny färg, och han hade allt material som behövdes för att komma igång. Men det var första gången han skulle ta sig an ett sådant projekt, så han hade noga studerat hur man skulle gå tillväga för att undvika misstag. Han visste att ett av de viktigaste första stegen var att använda maskeringstejp för att skydda lister och att lägga ut papp på golvet för att undvika färgstänk. Efter att ha förberett ytan spacklade han de hål som funnits i väggen från tidigare spikar. När spacklet torkat, slipade han ytan så att den skulle bli jämn och fin. Detta var en viktig del av förberedelsen för att få ett bra resultat. När allt var klart för dagen, kände han sig nöjd med sitt arbete och såg fram emot att börja måla.

Utmaningar när målningen börjar

När Anders väl började måla insåg han att det var betydligt mer krävande än han först trott. Att måla längs tak och golv visade sig vara knepigt och tidskrävande. Han hade tidigare inte insett att det var så många detaljer att tänka på för att få ett perfekt resultat. Efter att ha avslutat målningen väntade han tålmodigt tills färgen torkade innan han försökte ta bort maskeringstejpen. Det skulle han inte ha gjort. När tejpen drogs av följde färgen med, och resultatet blev inte alls som han hade tänkt sig. Kanterna var ojämna och platserna där han hade spacklat syntes tydligt genom färgen.

Efter att ha insett att resultatet av hans egna ansträngningar inte levde upp till förväntningarna, beslutade Anders att ta hjälp av en professionell målare i Södermanland för att rätta till misstagen. Han insåg att vissa uppgifter är bäst att överlåta till proffsen som har erfarenheten och expertisen för att utföra dem korrekt. För mer information se målaresödermanland.se.