Den som vill vara trygg och säker i sin villa, bör se över om husets dörrar och fönster har ordentliga lås. Låt en låssmed på Södermalm undersöka saken!

Vi kan naturligtvis ha åsikten att tjuvar ska låsas in. Men vid de flesta inbrott i villor går tjuven fri. Polisen har ofta inte resurser och tid att utreda det som benämns smärre brottslighet. Utredningarna läggs ner i brist på spår och bevis.

Det bästa sättet är naturligtvis att ta saken i egna händer och se till att tjuven låses ut. Hur ska detta åstadkommas? Naturligtvis kan man anlita ett bevakningsföretag, men personal från ett sådant företag måste hinna fram innan tjuven hunnit forcera en dörr eller ett fönster. En förstärkt dörr kan göra jobbet!

Låssmed på Södermalm – kodlås

Att konstatera att nyckelknippan i fickan har försvunnit, kan ge en normalt lugn person panik. “Har du inte tappat nycklarna i bilen?”, brukar vara en vanlig fråga från någon i den närmsta familjekretsen. “Du hinner säkert hitta nycklarna så att vi hinner in i huset innan den helt avgörande fotbollsmatchen för ’Bajen’ ska börja och visas på TV”. Goda råd blir dyra!

När sökandet i bilen blivit resultatlöst är det bäst att ringa en duktig låssmed på Södermalm. Låssmeden rycker ut akut, men kan också komma med en klok fråga. “Med tanke på det inträffade kanske ett kodlås skulle kunna passa familjen bättre?”. “Med ett kodlås i kombination med automatisk dörrstängare kan dörren både stängas och öppnas”, förklarar låssmeden.