Vindsvåning är en av de mest attraktivaste lägenhetstyperna i Stockholm. Inte konstigt med tanke på all den unika charm och karaktär som sitter i väggarna.

Det finns många fördelar med att ha en vindsvåning som bostad i Stockholm. Det är fullt möjligt att skapa en helt optimal boendemiljö i en sådan lägenhet. Inte konstigt att vindsvåningar är så eftertraktade i den svenska huvudstaden! De har verkligen en helt unik karaktär och charm.

Vindsvåningar tenderar att bjuda på en fantastisk utsikt över den vackra staden Stockholm. Takhöjden inomhus är ofta generös, vilket ger en känsla av ljus, rymd och luftighet. I en vindsvåning går det ofta att skapa personliga och unikt anpassade lösningar, som till exempel sovloft och öppna planlösningar.

För att optimera hemmet i en vindsvåning är det klokt att titta just på smarta lösningar för inredning. Takhöjden går att utnyttja till förvaring på olika sätt, och installerar man ett takfönster har man möjlighet att verkligen maximera dagsljuset samt ge en känsla av att bo uppe i himlen. Beroende på anpassning kan en vindsvåning bli allt från en mysig liten konstnärslya till en stor och exklusiv lyxlägenhet. Det är bara en fråga om planlösning, stil och ekonomi.

Från kalla förråd till ombonad vindsvåning i Stockholm

För en varm och ombonad atmosfär i vindsvåningen kan man använda varma färger i inredningen. Tak, textilier, möbler och andra ytor går enkelt att förvandla genom att byta ut dem mot varmare färger. Detta kommer att ge stor effekt på känslan i vindsvåningen om den från början upplevs som lite kall.

Under sommaren finns det viss risk att en vindsvåning blir för varm, det vill säga sett till den faktiska inomhustemperaturen. Detta är inte konstigt eftersom värme stiger i hus och vindsvåningen dessutom är belägen precis under yttertaket. Detta går enkelt att åtgärda med hjälp av gardiner eller solskyddsfilm på fönstren.

I Stockholm finns ett flertal byggnader där vinden ännu inte ombildats till vindsvåningar. För bostadsrättsföreningar kan det finnas god anledning att undersöka möjligheterna att transformera en vind med förråd till exklusiva lägenheter som har stor chans att generera ett välkommet tillskott i föreningens kassa vid försäljning.

För mer info om vindsvåningar, besök denna hemsida: simoncrest.se