Så många av oss är förtjusta i trägolv och inte utan anledning. Trägolv passar överallt om de läggs på rätt sätt. Anlita en skicklig golvläggare i Göteborg.

De allra flesta har säkert hört samma sak – trägolv är fina men de passar inte i våtutrymmen. Kan detta stämma eller är det bara en myt? Träd står ju ute året om och verkar inte direkt ta skada av nederbörd av olika slag? Hade man inte trägolv i badrummet förr i världen? Vad är rätt och vad är fel egentligen? 

Svaret är – jo, det går visst att ha trägolv i badrummet. Förutsättningen för att det ska fungera är dock att man väljer rätt. Rätt trä, rätt golvläggning, rätt teknik och rätt hantverkare. Det som fungerar bra är så kallade skeppsgolv. Vad är det då och vad är skillnaden mot ett vanligt trägolv?

Golvläggare i Göteborg kan allt om material och tekniker

Ett golv som ska passa i ett våtutrymme behöver bestå av ett träslag som tål vatten. Vi talar helst teak, men även ek, ask eller merbau fungerar. Sedan ska ett skeppsgolv ha vattentäta fogar av gummi. Det ger golvet ett speciellt utseende och garanterar att inte vatten läcker in mellan brädorna. Slutligen måste golvet behandlas med olja eller lack.
Det är förstås uppenbart för varje tänkande människa att ett sådant golv inte kan installeras av den glade amatören Grannen. Skeppsgolv i våtutrymmen kräver expertis, som någon av Göteborgs duktiga golvläggare till exempel www.golvläggaregöteborg.net. I gengäld får man ett mycket speciellt och mycket vackert golv som håller länge.