Inom fastighetsskötsel i Dalarna ryms både stort och litet arbete. Den gemensamma nämnaren är dock att båda bidrar till att hålla byggnaden i bättre skick.

Nog för att det kan vara en otrolig upplevelse att bo i tält uppe på fjällen i norra Dalarna. Men det skulle vara en omänsklig utmaning att bo så året om. Då är det bättre att bo i en stad med tillgång till civilisation i samma landskap istället. Till exempel i en lägenhet i ett fint bostadshus i Borlänge.

Därmed inte sagt att du inte ska ställa krav på fastigheten i fråga. Referensramen ska inte vara ett tält på fjället. Du vill fortfarande ha avfall som töms, en gräsmatta på utegården som klipps med jämna mellanrum och någon som putsar fönster i eventuella gemensamma utrymmen. Med andra ord – du vill ha en god fastighetsskötsel.

Ständiga behov av fastighetsskötsel

När det gäller fastighetsskötsel i Borlänge är det förstås inte enbart bostäder som har sådana behov. I princip alla fastigheter behöver någon form av kontinuerlig skötsel för att en viss standard ska kunna upprätthållas. För vem skulle egentligen till exempel vilja arbeta i ett hus som inte tas om hand?

Fastighetsskötsel kan vara både stort och smått. Det kan vara allt från att pilla på detaljer som att rensa ogräs i rabatten till att underhålla bärande delar av fastighetens infrastruktur. Man ska komma ihåg att det ligger en skyldighet hos fastighetsägaren att ta hand om sin byggnad – men få kan göra det själv.