Att renovera badrummet är en dröm för många svenskar. Det kan också snabbt förvandlas till en ren mardröm. Många tänker inte på att en badrumsrenovering i Uppsala innebär ett av de mest komplexa projekten man kan ge sig in i.

Det är en stor skillnad på att exempelvis renovera i vardagsrummet mot att renovera i badrummet. Riskerna är större i det senare utrymmet och det handlar då givetvis om att fukt och vatten är naturliga ingredienser. Minsta fel kan leda till problem med fuktskador, med mögel eller där exempelvis en dålig rördragning kan komma att skapa en kostsam vattenskada.

Detta gör att man gärna får drömma om en badrumsrenovering i Uppsala – men om den ska förverkligas så bör man ta professionell hjälp. Här nedan tänkte vi rada upp några snabba puckar kring en badrumsrenovering och vad man bör tänka på. Enligt följande:

  • Planera. Ta gärna hjälp även med planeringen av ditt framtida badrum. Med rätt företag kan du ta hjälp med att hitta rätt material, rätt stil och rätt design för den yta du har tillgänglig – och inom din budget. I övrigt så finns massor av inspiration tillgänglig på nätet. Ta med de bilder du gillar och visa dessa för företaget så kan de hjälpa dig att hitta rätt.
  • Rätt företag och totalentreprenad. En badrumsrenovering kommer att kräva en massa olika hantverkare – snickare, rörmokare, elektriker och exempelvis en golvläggare eller en plattsättare. Det finns dock ingen anledning att anlita dessa separat – fokusera istället på att hitta en firma som kan ta sig an din badrumsrenovering i Uppsala från start till mål och som erbjuder totalentreprenad. För att hitta rätt firma så är referenser viktiga: ta dig tid att ringa tidigare kunder. Kolla även med exempelvis Skatteverket och Kronofogden om det finns anmärkningar där.
  • Avtalet. Se till att vara tydlig med avtalet – hur mycket kostar det, inklusive Rot, och hur lång tid ska det ta? Se även till att betalningen ska ske efter att projektet är klart och besiktigat. Gärna av en extern besiktningsman för extra trygghet.

Läs mer om hur en badrumsrenovering går till här: www.badrumsrenoveringuppsala.nu