Om man inte har något att göra en dag, kan det vara kul att bara åka runt och kolla in sin kommun. Gör man det i Sollentuna finns det en hel del vackra hus att titta på, särskilt dem som ligger längs vattnet.

Att spana på hus är inte bara något man kan göra för att fördriva tiden – utan även något för att få inspiration till ett eget arbete på huset. Till exempel kan du titta på fasaden och dess färger, markiserna och huset i sin helhet. Har du tur hittar du till exempel ett par snygga markiser som du kan leta fram och köpa hem till ditt eget hus i Sollentuna sedan. Att åka runt och få inspiration i sitt närområde är ett effektivt sätt att hitta bra idéer till nya projekt i hemmet.

Markiserna

När man betraktar ett hus utifrån gör dess markiser en hel del för helheten. Hur matchar färgerna med resten av huset? Hur ser mönstret ut? Finns det några andra snygga detaljer? Håller du utkik efter detta kommer du med stor sannolikhet att få inspiration till ett nytt markisköp hem till din egen villa.

Givetvis är det inte helt säkert att bara betrakta dem utifrån. Kanske hittar du dem hos ett byggvaruhus i Sollentuna, men märker att de är extremt dyra? I sådana fall får du helt enkelt nöja dig med något annat om du handlar på en låg budget. En annan faktor som gör det lite osäkert är att skenet kan bedra. Hade du kommit nära hade du kanske upptäckt en detalj på markiserna du inte tyckte var särskilt snyggt.

Fasaden

Funderar du på att måla om? Att hämta inspiration från grannarna gör säkerligen att du kommer hitta en färg du tror att ditt hus passar bra i. Tänk dock på att det inte bara är själva kulören som avgör om målningen faktiskt blir bra eller inte. En annan faktor att ta hänsyn till är exempelvis hållbarheten. Vidare kan ett annat hus passa riktigt bra i färgen tack vare omgivningen. Om det inte ser likadant ut kring ditt hus finns en risk att det inte blir så bra som du tänkte dig.

Helheten

Helheten är såklart det man får störst intryck av när man betraktar ett hus. Där ingår även tomten, hur den är möblerad och hur det tillsammans skapar en snygg helhetsbild. När du hittat ett hus du gillar helheten hos, kan du börja titta på detaljerna. Finns det några färger, mönster, särskilda markiser eller möbler du kan inspireras av? Sollentuna är inte alltför stort – bara en biltur på 20 minuter ger dig en hel del att utgå ifrån.