Vitt, vitt och åter vitt – en dag i Kiruna i januari? Nej, en titt i valfri bostad i Stockholm under de senaste åren. Kort och gott – det som en gång var trevligt och gav ett fräscht intryck finns idag i var mans bostad och det hela har blivit otroligt strömlinjeformat och tråkigt. Glädjande är därför att se att många valt att överge det vita och istället satsa på mer färg – mer färg och roliga lösningar med de färger man valt.

Att våga sticka ut lite från mängden brukar ge resultat och det vi tänkte göra innan vi ger lite tips på hur du ska hitta din stil är följande: Vi tänkte tipsa dig om att oavsett vilken färg du väljer till ditt hem i Stockholm – se till att anlita en målare. Det blir bäst så.

Ekonomiskt att göra det själv – på kort sikt

Visst; det finns ett ekonomiskt värde i att strunta i en målare; men det blir sällan speciellt bra och vid några av de tips vi ska ge så är en målare nästintill nödvändig att anlita. Du kan använda ditt rot-avdrag för en målare så det behöver inte bli så extremt dyrt att ta hjälp. Kolla på Skatteverkets hemsida huruvida du är berättigad innan; är du det så drar du av 30% av den totala arbetskostnaden för den målare du anlitar – en summa som oftast redan är dragen på den faktura du får.

Med detta sagt; du äger en bostad på Kungsholmen, du har kontaktat en målare och nu ska du få med färg få till stånd ett mer personligt hem. Men hur? Så här!

  • Besök biblioteket. Att köpa en massa inredningstidningar – det finns många! – är dyrt och den billigaste lösningen är att du besöker biblioteket i Åkersberga och lånar hem de som tilltalar dig. Hittar du en specifik färg som inte står skriven– be den målare du anlitat att ta reda på vilken det är.
  • Hemnet. Underskatta inte Hemnet som inspirationskanal! Bostäderna är stylade och det är ofta en homestylist som fått fria tyglar. Där kan du verkligen hitta coola lösningar och se hur olika färger passar mot varandra.
  • Bloggar. Sök på inredning på internet och du skall finna! Det finns extremt många inredningsskickliga privatpersoner som via sina bloggar delar med sig av tips som du kan låna.

Vågar du…

  1. … Låta en målare måla taket i samma färg som väggarna i ditt hus på Kungsholmen? Det här ger en varm och trygg atmosfär. Du får en chans att trolla lite med takhöjden.
  2. … Måla listerna i samma färg? Det här är ett tips som verkligen ger effekt; särskilt om du väljer en pastellfärg.
  3. … Ta ut svängarna? Låt den målare du anlitat måla väggarna i olika kulörer. Förstärk ett rum med två olika färger – mörkblått och exempelvis ljusrosa – och du kommer att häpna över slutresultatet.

www.målarekungsholmen.nu är en kompetent målarfirma som kan lyfta ditt hem.